Σοϊγκού: Η Μόσχα θα επικεντρωθεί στην κατασκευή υποδομών πυρηνικών όπλων το 2023

Array

Η Ρωσία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή υποδομών για τις πυρηνικές της δυνάμεις το 2023, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού ανέφερε σύμφωνα με τηλεοπτικά σχόλια πως η Ρωσία θα εργαστεί επίσης για τη βελτίωση των μάχιμων ικανοτήτων των πυραυλικών δυνάμεών της και πως κατασκευάζονται εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία νέων πυραυλικών συστημάτων. Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 πυρηνικές κεφαλές.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία κάτω από την πυρηνική ομπρέλα της Μόσχας, προειδοποιώντας πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την “εδαφική ακεραιότητα” της Ρωσίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε πως έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρήσης πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να έχουν συνομιλίες στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα για την υφιστάμενη συνθήκη Νέα START, η οποία περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να αναπτύξει η κάθε χώρα.

Όμως η Μόσχα αποσύρθηκε την παραμονή της συνάντησης, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τοξική αντιρωσική συμπεριφορά και προσπάθεια να χειραγωγήσει τη συνθήκη προς όφελός της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος