Σνόουντεν: Ο Μπάιντεν δεν είναι στη φυλακή γιατί έχει απόρρητα έγγραφα

Array

Ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και πληροφοριοδότης Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν κατάφερε να αποφύγει τη φυλακή κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος, επειδή κατείχε περισσότερα απόρρητα έγγραφα από πολλούς πληροφοριοδότες.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος φαίνεται ότι «απέδρασε από τη φυλακή» έχοντας περισσότερα απόρρητα έγγραφα από πολλούς άλλους πληροφοριοδότες», έγραψε ο Σνόουντεν στο Twitter, σχολιάζοντας την είδηση ότι τα έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί ως «εμπιστευτικά» βρέθηκαν στο Κέντρο Ερευνών του Μπάιντεν, όπως αναφέρει το TAS.

Ο Σνόουντεν σημείωσε επίσης ότι στο παρελθόν ο Μπάιντεν και άλλοι αξιωματούχοι είχαν στην κατοχή τους παράνομα απόρρητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των πρώην προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Μπιλ Κλίντον, καθώς και του πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους.

«Αυτοί οι τύποι είχαν δεκάδες, εκατοντάδες έγγραφα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει φυλακή γι’ αυτούς», έγραψε ο Σνόουντεν. Τη Δευτέρα, το CBS News ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι περίπου 10 κυβερνητικά έγγραφα με την ένδειξη «απόρρητο» βρέθηκαν στο Κέντρο Μπάιντεν για τη Διπλωματία και την Παγκόσμια Δέσμευση στην Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα βρέθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2022 από τους δικηγόρους του Μπάιντεν, οι οποίοι στη συνέχεια ενημέρωσαν τα Εθνικά Αρχεία, όπου πρέπει να υποβάλλονται όλα τα έγγραφα αυτά. Το προσωπικό των αρχείων ειδοποίησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο ερευνά πώς βρέθηκαν εκεί τα απόρρητα έγγραφα. Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό βήμα, μετά το οποίο ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να αποφασίσει για περαιτέρω έρευνα και τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα που θα χειριστεί την υπόθεση.

Πηγή: politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος