Σλοβενία: Κατεβάζει προσωρινά τη σημαία της από την πρεσβεία στο Κίεβο, γιατί είναι παρόμοια με τη ρωσική

Ο επιτετραμμένος της Σλοβενίας στο Κίεβο αποφάσισε να κατεβάσει τη σλοβενική σημαία, καθώς αυτή και η ρωσική σημαία έχουν τα ίδια χρώματα, λευκό, μπλε και κόκκινο, ενώ η σλοβενική σημαία έχει ένα επιπλέον λογότυπο μέσα.

«Υψώσαμε με περηφάνια τη σλοβενική και την ευρωπαϊκή σημαία όταν επιστρέψαμε στο Κίεβο», είπε ο Μποστιάν Λέσιακ, υπεύθυνος για τις εργασίες στο Κίεβο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ωστόσο, το πρωί με επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της αστυνομίας, οι οποίοι με ρώτησαν ευγενικά αν μπορούσαμε να τη κατεβάζουμε προσωρινά τη σλοβενική σημαία, καθώς μοιάζει πολύ με τη ρωσική», πρόσθεσε ο Lesjak.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σλοβενία άνοιξε ξανά τη Δευτέρα 28/3 την πρεσβεία στο Κίεβο, ένα μήνα αφότου είχε εκκενώσει τους διπλωμάτες της από την Ουκρανία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής.

Από την άλλη, ο πρεσβευτής της Σλοβενίας στην Ουκρανία, Tomaz Mencin, συνεχίζει το έργο του από την πολωνική πόλη Rzeszoëa, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πηγήabcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος