Σλοβενία: Κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες – Εκκενώσεις περιοχών

Κατακλυσμιαίες βροχές, «βιβλικών» διαστάσεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής, έπληξαν σήμερα την βόρεια και δυτική Σλοβενία, προκαλώντας προβλήματα στις μεταφορές, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και εκκενώσεις περιοχών.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σλοβενίας εξέδωσε προειδοποίηση για εκτεταμένες πλημμύρες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που αναμένεται να επεκταθούν νοτιότερα στην γειτονική Κροατία και την Βοσνία, θα διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον 24 ώρες.

Σλοβενία: Κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες – Εκκενώσεις περιοχών
(AP Photo/Gregor Ravnjak)

Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται για να φθάσουν στις πλημμυρισμένες περιοχές και υπάρχει έκκληση για την διάθεση φουσκωτών σκαφών σε περιοχές όπου οι δρόμοι έχουν αποκλεισθεί και θεωρούνται απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης σε περιοχή της βόρειας Σλοβενίας δήλωσε ότι το ύψος του νερού φθάνει τα 2 μέτρα. «Τέτοιες πλημμύρες δεν έχουμε δει όχι εδώ και 500, αλλά 1.000 χρόνια», είπε.

Ο στρατός είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Μάριαν Σάρετς.

Σλοβενία: Κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες – Εκκενώσεις περιοχών
(AP Photo/Gregor Ravnjak)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος