Η πρόεδρος της Σλοβακίας, Ζουζάνα Καπούτοβα, αποφάσισε την Πέμπτη ότι ο Λούντοβιτ Όντορ θα παραμείνει προσωρινός πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές της 30ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το dpa.
H Πρόεδρος Καπούτοβα είπε στον πολιτικά άσχετο οικονομικό ειδικό να παραμείνει πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του έχασε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.
Το υπουργικό συμβούλιο τεχνοκρατών του Ludovit Odor εγκαινιάστηκε πριν από ένα μήνα, αλλά επί του παρόντος είναι περιορισμένο σε ό,τι μπορεί να κάνει ενόψει των εκλογών στη Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το αριστερό λαϊκιστικό κόμμα SMER-SSD (Κατεύθυνση – Σοσιαλδημοκρατία) του πρώην πρωθυπουργού Robert Fico βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.
Ο Robert Fico δεν θέλει πλέον η Σλοβακία να υποστηρίζει την Ουκρανία με όπλα για να τη βοηθήσει να εκδιώξει τους Ρώσους εισβολείς από το ουκρανικό έδαφος. Αντίθετα, ο Robert Fico ισχυρίζεται ότι μόνο ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια πρέπει να δοθεί στην Ουκρανία.
Τα περισσότερα άλλα κόμματα αρνούνται να συμμετάσχουν σε συνασπισμό με τον σχηματισμό του Robert Fico, πράγμα που σημαίνει ότι το δύσκολο έργο του σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις 30 Σεπτεμβρίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος