Σλοβακία: Αψηφά τον άγραφο κανόνα ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός – Στη Γερμανία και όχι στην Τσεχία το πρώτο του ταξίδι

οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας κάνουν πάντα το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό στην Μπρατισλάβα και στην Πράγα αντίστοιχα

Το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Σλοβακίας Λιούντοβικ Όντορ στο εξωτερικό θα είναι στη Γερμανία, όχι στην Τσεχία –κατά τον άγραφο κανόνα της τελευταίας τριακονταετίας–, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στη Μπρατισλάβα χθες Πέμπτη.

Ο κ. Όντορ ονομάστηκε επικεφαλής τεχνοκρατικής κυβέρνησης. Ήταν υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Σλοβακίας, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας, ωσότου ανέλαβε πρωθυπουργός. Θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη την ερχόμενη Τετάρτη για να παραβρεθεί σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Με την ευκαιρία, θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Αρκετά σλοβακικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν πως ο κ. Όντορ επιλέγει τη ρήξη με την παράδοση της τελευταίας τριακονταετίας. Αφότου η πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη στις αρχές του 1993, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας κάνουν πάντα το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό στην Μπρατισλάβα και στην Πράγα αντίστοιχα.

Μόλις τον Μάρτιο, ο νέος πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ τήρησε την παράδοση, επισκεπτόμενος την Μπρατισλάβα μερικές ημέρες αφού ανέλαβε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος