Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» πως δεν θα υπάρξει κάποια ύφεση στις ΗΠΑ, αλλά θα μπορούσε να γίνει μια «διόρθωση».
Τα αμερικανικά Χρηματιστήρια έκλεισαν με απότομη πτώση την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αβεβαιότητας για τη συχνή αλλαγή πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως τις απειλές για επιβολή δασμών στους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της χώρας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο Σκοτ Μπέσεντ ρωτήθηκε αν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει ύφεση όσο είναι στην προεδρία ο Τραμπ. Ο υπουργός απάντησε: «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει την Covid;».
Ο Μπέσεντ είπε ότι προωθεί ισχυρές πολιτικές που θα είναι βιώσιμες και ότι η χώρα θα πρέπει να σταματήσει τις μαζικές κρατικές δαπάνες, όπως τις αποκάλεσε. Όταν ρωτήθηκε αν μια «διόρθωση» θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση, είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος