Σκόπιμα παραπλάνησε την Βουλή ο Μπόρις Tζόνσον

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Εν γνώση του παραπλάνησε το βρετανικό κοινοβούλιο πολλές φορές ο Μπόρις Τζόνσον σε σχέση με τα κορονοπάρτυ στη Νταουνιγκ Στρίτ και τους κανόνες στην διάρκεια  της πανδημίας.  Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το πόρισμα της Επιτροπής Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων εντοπίζοντας παραβιάσεις του πρώην πρωθυπουργού  αρκετά σοβαρές ώστε να προτείνει να απομακρυνθεί 90 ημέρες, εάν ήταν ακόμα βουλευτής.

Η σύσταση για αναστολή 90 ημερών στην βουλευτική του ιδιότητα είναι αξιοσημείωτη σχολιάζει το BBC όπου επισημαίνεται  ότι προσπάθησε να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία.

Έξαλλοι, οι Times αποκάλυψαν πρόσφατα, ότι η επταμελής επιτροπή, που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τέσσερις Συντηρητικούς βουλευτές, απέρριψε τον κεντρικό ισχυρισμό του κ. Τζόνσον, ότι δηλαδή διαβεβαίωσε το νομοθετικό σώμα πως καμιά κοινωνική εκδήλωση η συγκέντρωση στο Ν10 δεν είχε παραβιάσει τους κανόνες των lockdown διότι έτσι είχε ενημερωθεί από τους αρμόδιους συμβούλους του.

Ενώ ο ίδιος στης 22 Μαρτίου που κατέθετε επί τρεις  στην κοινοβουλευτική επιτροπή είχε  τονίσει,  «με το χέρι στην καρδιά» ότι δεν είπε ψέματα στη Βουλή αποκαλώντας την όλη διαδικασία «παρωδία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος