«Σκληρές» συνομιλίες του Αυστριακού καγκελαρίου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα

«Σκληρές» συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τη Δευτέρα ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφτηκε τον Ρώσο πρόεδρο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η συνάντηση των δύο ηγετών στην κατοικία του Πούτιν στη Μόσχα διήρκεσε περίπου μία ώρα. Δεν ήταν «μια επίσκεψη φιλίας» αλλά «μια υποχρέωση» και οι συνομιλίες ήταν «άμεσες, ανοιχτές και σκληρές», σύμφωνα με δήλωση του Καρλ Νεχάμερ που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του.

«Ανέφερα τα σοβαρά εγκλήματα πολέμου στη Μπούκα και σε άλλες τοποθεσίες και τόνισα ότι όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”, σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η αυστριακή πλευρά ζήτησε η συνάντηση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Για το θέμα των κυρώσεων, ο Αυστριακός καγκελάριος «είπε στον πρόεδρο Πούτιν πολύ ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν και θα εντατικοποιηθούν όσο συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι στην Ουκρανία».

Ο Νεχάμερ είπε επίσης στον Πούτιν για την «επείγουσα» ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους «για να φέρουν νερό και τρόφιμα στις πολιορκημένες πόλεις και να απομακρύνουν γυναίκες, παιδιά και τραυματίες».

«Θα ενημερώσω τώρα τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τη συνομιλία και θα συζητήσω τα περαιτέρω βήματα», υπογράμμισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Το ταξίδι του Νεχάμερ στη Μόσχα ακολουθεί μια επίσκεψη το Σάββατο στο Κίεβο, όπου είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη συνάντηση στη Μόσχα δεν υπάρχει οπτικό υλικό, ενώ δεν έγιναν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ύστερα από αίτημα της αυστριακής πλευράς.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος