Σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης συγκλονίζει το Μαρόκο

Τέσσερις καθηγητές, οδηγήθηκαν ενώπιον του μαροκινού δικαστικού σώματος, χθές Τρίτη, με κατηγορίες για σεξουαλικό εκβιασμό, κατά φοιτητριών με αντάλλαγμα να τους δώσουν καλούς βαθμούς, σε ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο που πλήττει τον πανεπιστημιακό τομέα στο Βασίλειο.

Η υπόθεση σκάνδαλο , η οποία ονομάστηκε «σεξ έναντι  βαθμολογίες », προέκυψε τον Σεπτέμβριο, αφότου αναφέρθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων σεξουαλικής φύσης που αντάλλαξε ένας από τους καταδιωκόμενους καθηγητές πανεπιστημίου με τους μαθητές του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τους πέντε εκπαιδευτικούς,  που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, οι τρεις τέθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ δυο, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους, είναι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Hassan I, στην πόλη Settat, κοντά στην Καζαμπλάνκα, και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, για “υποκίνηση ανηθικότητας», «διάκριση λόγω φύλου» και “βία κατά των γυναικών.”

Το δικαστήριο στο Μαρόκο, όρισε την 14η Δεκεμβρίου, ως ημερομηνία για την επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, συνελλήφθει και διώκεται για «βιασμό», που είναι βαρύτερη κατηγορία. Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί, την Τετάρτη, ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου στο Settat.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας, Λίβανος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος