Σκάνδαλο με σουηδικές μίζες αποκαλύπτει το Reuters – Εμπλέκει έναν από τους γιους του Ερντογάν

Aποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters εμπλέκει τον γιο του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν σε υπόθεση δωροδοκίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Αρχές Καταπολέμησης της Διαφθοράς στις ΗΠΑ και τη Σουηδία εξετάζουν καταγγελία, ότι θυγατρική μιας αμερικανικής εταιρείας που εδρεύει στη Σουηδία δεσμεύθηκε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, στην περίπτωση που ο Μπιλάλ Ερντογάν τη βοηθούσε να εξασφαλίσει κυρίαρχη θέση στην αγορά της Τουρκίας για την αποκλειστική διάθεση μιας συσκευής αλκοτεστ.

Το Reuters αναφέρει ότι τελικά δεν καταβλήθηκαν μίζες, αφού η εταιρεία, η Dignita Systems AB, εγκατέλειψε το πρότζεκτ. Επίσης, το Reuters τονίζει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο γιος του γνώριζαν ή είχαν ανάμειξη στο σχέδιο μίζας της εταιρείας. Πάντως οι δυο χώρες ανέθεσαν σε ειδικό πράκτορα να ξεκινήσει έρευνες για το αν έχουν παραβιαστεί οι κανόνες της νομοθεσίας περί δωροδοκίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, κατά του Reuters. Μιλάει για αβάσιμους ισχυρισμούς και φερόμενες ειδήσεις και σενάρια και κάνει λόγο για ένα μελανό σημείο και ένα αξιοθρήνητο παράδειγμα ενός μέσου ενημέρωσης 171 χρόνων που ταπεινώνει δημόσια τον εαυτό του.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος