Σιβηρία: Εντοπίστηκε το αεροσκάφος με 18 επιβάτες – Βίντεο από την «ανάποδη» προσγείωση

Αντυαπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

H εφημερίδα “Ιζβέστια” δημοσίευσε βίντεο στον ιστότοπο της από την αναγκαστική και βίαιη προσγείωση του AN-28 στην περιοχή Μπατσκάρ κοντά στην Περιφερεια του Τόμσκ.

https://ria.ru/20210716/samolet-1741576228.html

Το βίντεο δείχνει το αεροπλάνο αναποδογυρισμένο ανάμεσα σε δέντρα. Το An-28 που ανήκει στη Siberian Light Aviation χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το απόγευμα. Εκτελούσε τη διαδρομή Κεντρόβι-Τόμσκ.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο φάρος έκτακτης ανάγκης του αεροσκάφους ήταν ενεργοποιημένος.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το αεροπλάνο πραγματοποίησε στην αναγκαστική προσγείωση στην Περιοχή Μπατσκάρ. Και τα 18 άτομα που επέβαιναν σε αυτό είναι καλά στην υγεία τους με τους τραυματισμούς τους, μώλωπες και εκδορές, να μην προκαλούν ανησυχία.

Η κύρια αιτία που ανάγκασε το πλήρωμα του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους An-28 να κάνει ανώμαλη προσγείωση σε περιοχή του Τομσκ της Σιβηρίας ήταν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας του ενώ το αεροπλάνο προσπαθούσε να πάρει ύψος, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος