Συρία: Προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Λαττάκεια

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν σήμερα στη στρατηγικής σημασίας τοποθεσία Σάλμα, κύριο προπύργιο των ανταρτών στην ορεινή περιοχή της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών, μαχητών της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου και των σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών εισήλθε σήμερα στην ανατολική Σάλμα, στην επαρχία Λαττάκεια, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται με το Μέτωπο Αλ Νόσρα και ισλαμιστές αντάρτες”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελ Ραχμάν.

Πριν από την επιχείρηση, είχαν πραγματοποιηθεί 120 επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας στην περιοχή μέσα σε 48 ώρες. Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τις τελευταίες ημέρες χωριά περιμετρικά της περιοχής αυτής. Η τοποθεσία αυτή, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων, είναι στα χέρια των ανταρτών από τον Ιούλιο του 2012.

Ας σημειωθεί ότι η παράκτια περιφέρεια της Λαττάκειας είναι προπύργιο του καθεστώτος και προγονική πατρίδα της οικογένειας του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος