Οι ελληνικές Περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό είναι το μήνυμα της συνάντησης του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς τα νησιά του Αιγαίου σηκώνουν το βάρος της πρώτης υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων που κινούνται προς αυτήν και θα απασχολήσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , μεθαύριο Τετάρτη.
Επίσης, εξετάστηκε το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που διατίθενται για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των επενδύσεων που εντάσσονται στο “πακέτο Γιούνκερ” των 35 δισ. ευρώ, αλλά και γενικότερα θέματα ανάπτυξης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος