Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ο Πούτιν δεν θα καθίσει σε τραπέζι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρενέβη στην Έκθεση του Τρεβίλιο του Μπέργκαμο και προέβη σε ομιλία με σχόλια που αποκαλύπτουν μια απροσδόκητη στάση του στα πλαίσια της αντιμετώπισης του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Καβαλιέρε εξέφρασε δυσφορία σχετικά με την στάση της Κυβέρνησης στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, κάτι που φαίνεται να τον βρίσκει αντίθετο: “Βρισκόμαστε και εμείς σε πόλεμο, γιατί τους στέλνουμε όπλα” τόνισε ο Μπερλουσκόνι. “Μου λένε ότι θα στείλουμε και κανόνια και βαριά όπλα, αφήστε το…”.

Μάλιστα πρόσθεσε πως “δεν έχουμε ηγέτες στον κόσμο, δεν τους έχουμε στην Ευρώπη” και επιτέθηκε κατά της διπλωματικής διαχείρισης. “Ένας παγκόσμιος ηγέτης που υποτίθεται ότι έφερνε τον Πούτιν στο τραπέζι τον αποκάλεσε εγκληματία πολέμου (χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιον αναφέρεται) του είπε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τη ρωσική Κυβέρνηση και να πάει στη φυλακή” είπε ο Καβαλιέρε, ο οποίος επίσης πρόσθεσε πως “ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, είπε ότι η Ουκρανία δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά κάτω από τη Ρωσία, όπως και οι δύο δημοκρατίες του Ντονμπάς, των οποίων η ανεξαρτησία δεν θα αναγνωριστεί ποτέ. Αντιλαμβάνεστε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο κ. Πούτιν απέχει πολύ από το να καθίσει σε ένα τραπέζι”.   

Αναμένονται αντιδράσεις από την παρέμβαση του Καβαλιέρε, οι οποίες δείχνουν μια διαφορετική στάση σε σχέση με αυτή της Κυβέρνησης στο θέμα αποστολής των όπλων. Κυβέρνηση της οποίας, υπενθυμίζουμε, το κόμμα Forza Italia είναι μέλος.  

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως σε περίπου ένα 1 μήνα θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές σε σχεδόν 1000 δήμους της Ιταλίας, ενώ το Σάββατο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μιλήσει στη Νάπολη στα πλαίσια εκδήλωσης του κόμματός του αφιερωμένο στο μέλλον της Ιταλίας, όπου αναμένονται μέχρι και 5 χιλιάδες άτομα.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε και ενδέχεται η χθεσινή ομιλία του Καβαλιέρε να ήταν μόνο η αρχή, εφόσον ο ίδιος δήλωσε πως το κόμμα του, Forza Italia “θα έπρεπε να έχει πάντα την ηγεσία της Κεντροδεξιάς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος