Σι Τζινπίνγκ σε Σαρλ Μισέλ: Ελπίζουμε σε ένα δίκαιο, διαφανές περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες στην ΕΕ

Η Κίνα θα ενισχύσει τη στρατηγική επικοινωνία και συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Κίνα.

Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο του Λαού στην κινεζική πρωτεύουσα, ο Σι είπε στον Μισέλ πως ελπίζει ότι «οι θεσμοί και τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εμπεδώσουν μια αντικειμενική και ορθή αντίληψη για την Κίνα», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

«Η Κίνα θα παραμείνει ανοικτή για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και ελπίζει πως η ΕΕ θα μπορέσει να εξαλείψει τις παρεμβάσεις ώστε να παράσχει ένα δίκαιο και διαφανές επιχειρηματικό περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες», είπε ο Σι στον Μισέλ.

Ούτε ο Σι ούτε η CCTV διευκρίνισαν τι εννοούσε μιλώντας για παρεμβάσεις.

Ο Σι δήλωσε πως η Κίνα και η ΕΕ θα πρέπει να ενισχύσουν το συντονισμό της πολιτικής και τα συμπληρωματικά πλεονεκτήματα, να δημιουργήσουν από κοινού νέες μηχανές ανάπτυξης και να εγγυηθούν την ασφάλεια και την αξιοπιστία των αλυσίδων βιομηχανικών προμηθειών.

Ο Μισέλ, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Κίνα, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και με τον Λι Ζανσού, τον πρόεδρο της διαρκους επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται, αφού ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν ανησυχία σε συνάντησή τους τον Οκτώβριο για την οικονομική εξάρτηση από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος