Σέρβοι επιστήμονες αναβιώνουν τον προϊστορικό άνθρωπο από την Σερβία, στην Έκθεση στο Ντουμπάι

Όλοι οι επισκέπτες του Σερβικού Περιπτέρου στην Expo 2021 (1. Οκτ. 2021. έως 31. Μαρτ. 2022.) στο Ντουμπάι, θα είναι από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα μιας καινοτομίας από τη Σερβία που συνδέει την επιστήμη και τη βιομηχανία ψηφιακών παιχνιδιών, σχετικά με την εικονική αναβίωση του προϊστορικού ανθρώπου από την περιοχή, Lepenski Vir, στην ανατολική Σερβία στις όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη βοήθεια κινητήρων τελευταίας τεχνολογίας, MetaHuman, και Unreal σύμφωνα με ανακοίνωση του Σερβικού Περιπτέρου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου, οι επισκέπτες του Σερβικού Περιπτέρου  θα μπορούν να συναντήσουν και να αλληλοεπιδράσουν με το αυθεντικό, συγκινητικό τρισδιάστατο πρόσωπο ενός ανθρώπου που έζησε πραγματικά στην προϊστορική εποχή και πέθανε στις όχθες του Δούναβη στη Σερβία περίπου πριν από 10.000 χρόνια, αναφέρει το Πρακτορείο Tanjug.

Συγκεκριμένα, Σέρβοι επιστήμονες συνδύασαν τη γνώση που αποκτήθηκε από τη μελέτη των οστών (οστεολογία), την επιστήμη του DNA και άλλες ιατροδικαστικές διαδικασίες με τη γνώση των Σέρβων ειδικών  για καινοτόμα  παιχνίδια (Gamming Innovators) και την υπερσύγχρονη Gamming τεχνολογία  τους, για να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό τρισδιάστατο (3D) πρόσωπο ενός ανθρώπου που έζησε πριν από δέκα χιλιετίες και τον “επαναφέρουν” στη ζωή.

Η ενοποίηση δεδομένων των οστών, που οι Σέρβοι επιστήμονες αποκαλούν, Ψηφιακοί Αρχαίοι Άνθρωποι (Digital Ancient People), έχει συνδυαστεί με μια μοναδική τεχνολογία την MetaHuman. Το πρώτο έργο, Digital Ancient People, είναι το πρόσωπο ενός άνδρα της Μεσολιθικής εποχής του οποίου τα λείψανα ανακαλύφθηκαν στην τοποθεσία Lepenski Vir στην ανατολική Σερβία στις όχθες του ποταμού Δούναβη. Διαπιστώθηκε ότι ήταν περίπου 50 ετών τη στιγμή του θανάτου του, είχε ύψος περίπου 178 εκατοστά, ζύγιζε 70 κιλά και έτρωγε κυρίως ψάρια. Τάφηκε σε στάση «λωτού», κάτι που δείχνει ότι είχε σημαντικό ρόλο στην κοινότητα.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος