Σερβία – Βούτσιτς για κυρώσεις στη Ρωσία: Δεν παραιτούμαστε από τη θέση μας να τις απορρίπτουμε

«Η Σερβία δεν θα παραιτηθεί από τη θέση της να απορρίψει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη Δύση μέχρι του σημείου να μην απειληθούν τα θεμελιώδη συμφέροντά της», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είχαμε μια δύσκολη χρονιά, είδαμε όλες τις πιθανές υποκρισίες, αλλά μπορούσαμε επίσης να δούμε πόσο σωστή και ακριβής ήταν η θέση μας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Θα δούμε πόσο καιρό μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτή τη θέση, σε κάθε περίπτωση, όχι με κόστος της απειλής ζωτικών συμφερόντων αυτής της χώρας, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα εγκαταλείψουμε αυτή τη θέση εύκολα.(…)

«Υπάρχει μια μικρή χώρα στην Ευρώπη, μια μικρή φυλή Γαλατών, του Αστερίξ και του Οβελίξ, που δεν τα παρατάει και εκτιμά την ελευθερία του όσο περισσότερο μπορεί. Δεν ξέρω αν θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά το δικό μου «δεν ξέρω» βαραίνει περισσότερο από το «Ναι» κάποιων άλλων, και η μη υπόσχεσή μου σημαίνει πολλά περισσότερα από τις υποσχέσεις πολλών», δήλωσε.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βούτσιτς είχε πει ότι η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του ανέστειλε προσωρινά τις στρατιωτικές και αστυνομικές ασκήσεις με όλους τους ξένους εταίρους.

Δήλωσε ακόμα ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία φιλικά έθνη, ότι λυπάται για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη και ότι είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος