Σερβία: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια επισήμανε στο Οικονομικό Φόρουμ ο Γ.Γ. Ιωάννης Σμυρλής

Array

Βελιγράδι, Ανταπόκριση : Νίκος Πέλπας

Στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και την περιφερειακή συνεργασία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece  Ιωάννης Σμυρλής στο 22ο Οικονομικό Φόρουμ Βελιγραδίου(BEF).

Η προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της διασυνδεσιμότητας, της διαχείρισης υγρών αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του κου Σμυρλή.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέλυσε, επίσης, τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας για την ομαλή ανάπτυξη των χωρών της περιοχής υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Σμυρλής επισήμανε ότι στην νέα κατάσταση πραγμάτων ο ρόλος της Ελλάδας όσο και της Σερβίας είναι κομβικός για το σύνολο των Βαλκανίων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία στον τομέα της διασυνδεσιμότητας και της ενέργειας μπορούν να λειτουργήσουν ως «όχημα» για την ανάπτυξη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Σμυρλής συναντήθηκε στο Βελιγράδι και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Σερβία και είχε την ευκαιρία να εξετάσει μαζί τους την αντιμετώπιση ζητημάτων που τους απασχολούν, ώστε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος