Σερβία: Το Βελιγράδι θεωρεί δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Η Σερβία υποστηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτό δηλώνει ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Σερβία υποστηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η Ελλάδα έχει και θα έχει την ανοιχτή και απερίφραστη υποστήριξη της Σερβίας στο θέμα αυτό σε όλους  τους οργανισμούς του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένης της UNESCO. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πολιτισμικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα» αναφέρει ο πρέσβης της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Σημειώνεται ότι την ίδια θέση εξέφρασε το 2019 και πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούστιτς κατά την συνάντηση του στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα ΜΜΕ στην Σερβία εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και κυρίως για τον τρόπο που αντέδρασε ο βρετανός πρωθυπουργός στο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή τους. Στα δημοσιεύματα η ακύρωση από τον Ρίσι Σούνακ της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται «πρωτοφανές γεγονός».

«Ένταση για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Σούνακ την τελευταία στιγμή ακύρωσε συνάντηση με τον Μητσοτάκη», « Ελλάδα: Η Βρετανία δείχνει έλλειψη σεβασμού όσον αφορά την επιστροφή των γλυπτών», «Ακύρωσε την συνάντηση λόγω των κλεμμένων θησαυρών» αυτοί είναι κάποιοι από του τίτλους σε δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου.

Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε το θέμα και στα ΜΜΕ της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος