Σερβία: Συγχαρητήρια του Α. Βούτσιτς στον Β. Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συνεχάρη τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Ο Βούτσιτς είπε την Τρίτη ότι παρέδωσε τη συγχαρητήρια επιστολή για τον Πούτιν στον Ρώσο πρεσβευτή στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Μποκάν Χαρτσένκο.

«Στην επιστολή, εκτός από το ότι του ευχήθηκα για τη νίκη του, εξήγησα επίσης τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο, τις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβία και ευχαρίστησα τη Ρωσία για την υποστήριξή της για την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας», ανέφερε ο Βούτσιτς στο Instagram.

Ο πρόεδρος της Σερβίας συνομίλησε με τον Ρώσο πρεσβευτή δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των τριήμερων προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, στις οποίες επανεξελέγη ο Πούτιν. Εξασφάλισε εύκολα το 87% των ψήφων στις εκλογές που ελέγχονται από το Κρεμλίνο.

Η Δύση έχει αναφέρει ότι δεν θεωρεί αυτές τις εκλογές ελεύθερες ή δίκαιες.

Οι σερβικές αρχές έστειλαν αντιπροσωπεία παρατηρητών στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς την εκλογική διαδικασία.

Η Σερβία είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την έναρξη του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία το 2022.

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, αλλά βρίσκεται σε διάλογο με την επίσημη Πρίστινα, με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες από το 2011.

Τα μέρη έχουν καταλήξει σε κάποιες συμφωνίες, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί όλες, σύμφωνα με τη REL.

Πηγή: Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος