Σερβία-Ρωσία: Ευχές του Κρεμλίνου για το νέο έτος προς την σερβική ηγεσία

Array

02/01/2023 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Η πολιτική ηγεσία της Σερβίας βρέθηκε στην λίστα των ηγεσιών στις οποίες το Κρεμλίνο απηύθυνε ευχές για το 2023.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ευχετήρια επιστολή για το νέο έτος στον ομόλογο του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενώ ευχές δέχθηκε και ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντατσιτς από τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών συνέχισαν να αναπτύσσονται σταδιακά, βασιζόμενες στη αρχή της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας» αναφέρει στην επιστολή του ο Βλαντιμιρ Πούτιν κάνοντας αποτίμηση του περασμένου έτους και εκφράζει την ελπίδα ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2023.

«Η εμβάθυνση της εμπιστοσύνης, του πολιτικού διαλόγου και του συντονισμού των προσπαθειών στις διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο στη σημερινή δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία. Ελπίζω ότι με κοινές προσπάθειες θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε περαιτέρω εποικοδομητική και πολυμερή διμερή συνεργασία προς όφελος των αδελφών λαών της Ρωσίας και της Σερβίας» επισημαίνει ο Πούτιν στην ευχετήρια επιστολή του προς τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας φέτος επέλεξε να στείλει τις ευχές του για το νέο έτος μόνο σε τέσσερεις ευρωπαίους ηγέτες, τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάνταρ Λουκασένκο, το Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην επιστολή του προς τον Ίβιτσα Ντάτσιτς επισημαίνει ότι «η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει αδελφική υποστήριξη στο Βελιγράδι για την υπεράσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος