Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς δέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς – «Θα πω σύντομα λεπτομέρειες για τα γεγονότα στην Αυστραλία»

Ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić δέχθηκε τον καλύτερο τενίστα στον κόσμο Novak Đoković, τον οποίο ευχαρίστησε για την εκπροσώπηση της Σερβίας παντού με τιμή και θάρρος και επεσήμανε ότι κανένας καλεσμένος στην Προεδρία, εκτός από τον Novak, δεν προκάλεσε ποτέ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης ή τους υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι «κάποιος ξεχωριστός και μεγαλύτερος από όλους μας είναι σήμερα εδώ».

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη φιλοξενία του, αλλά κυρίως για τη στήριξη που παρείχε ο ίδιος και ολόκληρη η χώρα κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην Αυστραλία, οι αρχές της οποίας δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στη χώρα, ούτε καν να συμμετάσχει στο Australian Open.

«Ένιωσα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε, καθώς και όλους τους κρατικούς φορείς. Παρόλο που ήμουν μόνος κατά τη διάρκεια της κράτησης και αντιμετώπισα πολλά προβλήματα και προκλήσεις, δεν ένιωθα μοναξιά, γιατί είχα την υποστήριξη της οικογένειας, των στενών μου ανθρώπων, των φίλων αλλά και ολόκληρου του σερβικού λαού, των καλοπροαίρετων ανθρώπων από την περιοχή και τον κόσμο», είπε.

Επεσήμανε ότι εκτιμά τη βοήθεια και την υποστήριξη που έλαβε και δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

«Με υποστηρίξατε και βάλατε τον εαυτό σας σε εκτεθειμένη πολιτική θέση, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, και γι’ αυτό σας είμαι εξαιρετικά ευγνώμων. Θα το θυμάμαι αυτό», είπε ο Τζόκοβιτς.

Ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο είπε ακόμα ότι η στάση του απέναντι στον σερβικό λαό θα ενισχύεται μέρα με τη μέρα.

Ο Πρόεδρος τον καλωσόρισε και δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ τόσους πολλούς δημοσιογράφους στην Προεδρία.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ να έχουμε τόσο κόσμο στο κτίριο της έδρας της Προεδρίας, να έρθουν όλοι οι γραμματείς, όλοι από τον τομέα της λογιστικής, όλοι οι μάγειρες, οι θυρωροί, να έρθουν γιατί ήθελαν να δουν τον Νόβακ. «Όποιος ερχόταν και δεχόμουν όλους τους πολιτικούς του κόσμου, από τον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς είπε ότι μίλησε με τον Τζόκοβιτς μόλις έμαθε για τα προβλήματα στην Αυστραλία και του είπε «έλα πίσω, τι να κάνεις εκεί».

Και μετά είδα πόσο επίμονος είναι, πόσο ήθελε να παίξει, να αγωνιστεί στον αθλητικό χώρο, να δείξει πόσο έτοιμος είναι να αγωνιστεί όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για τη χώρα του και να δείξει ότι είναι καλύτερος από άλλους», εξήγησε.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους και τα ακόλουθα: «Θέλω να ζητήσω από τον Νόβακ, και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και εμείς, ως κράτος, ως εξουσία, με τη φήμη της και με δουλειά, να συμβάλουμε μαζί στην ανάπτυξη του τένις στη χώρα, να αποκτήσουμε μερικά νέα παιδιά που στο μέλλον θα παλέψουν για το δικό μας εθνόσημο, το κράτος και την σημαία».

«Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά. Έχουμε περισσότερες οικονομικές δυνατότητες για να πετύχουμε κάτι τέτοιο», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Τζόκοβιτς πέρασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο Βελιγράδι, και στο Μαυροβούνιο, αλλά από τότε που επέστρεψε από την Αυστραλία δεν εμφανίστηκε επίσημα στα ΜΜΕ μέχρι τη συνάντηση με τον πρόεδρο.

Γι’ αυτό ζήτησε από τα ΜΜΕ λίγη ακόμα υπομονή, γιατί, όπως λέει, θα απευθυνθεί στο κοινό τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες, με λεπτομέρειες για τα γεγονότα στην Αυστραλία.

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος