Σερβία: «Η Γερμανία μάς πιέζει για το Κόσοβο», δηλώνει ο πρόεδρος Α. Βούτσιτς

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη Σερβία για το Κοσσυφοπέδιο.

Σε συνέντευξή του στα σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αντιπροσωπεύει το κλασικό μοντέλο πίεσης των μεγάλων δυνάμεων προς τη Σερβία.

«Έχω μιλήσει αρκετές φορές με τη Γερμανίδα υπουργό, Annalena Baerbock. Δεν νομίζω ότι έχει ελλιπή μόρφωση και εξυπνάδα, το αντίθετο. Αλλά νομίζω ότι ζουν στον δικό τους κόσμο και δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Η Γερμανία ήταν αυτή που αύξησε την πίεση στην Ισλανδία να μπει στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο πρόεδρος της Ισλανδίας είπε ανοιχτά ότι δεν ήθελε, αλλά ήταν η πίεση άλλων», τόνισε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι η Σερβία δεν έχει κάνει καμία παραχώρηση για το Κοσσυφοπέδιο και ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του αποσύρθηκαν ορισμένες διατάξεις. Κατηγόρησε τη σερβική αντιπολίτευση γιατί έχει πιο σκληρή ρητορική για το Κοσσυφοπέδιο, και αν έρθει στην εξουσία θα βοηθήσει στην αναγνώρισή της.

Πηγή: Euronews Albania

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος