Σερβία: Άνοιξε η Διεθνής Έκθεση Φρούτων Agro Belgrade 2022

Η Διεθνής Έκθεση Φρούτων, Λαχανικών και Αμπελουργίας «Agro Belgrade 2022» άνοιξε χθες στο συγκρότημα της Έκθεσης του Βελιγραδίου και περίπου 500 εκθέτες θα παρουσιαστούν σε αυτό το τριήμερο.

Εκτός από εκθέτες από τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, των οποίων οι υπουργοί Γεωργίας ήταν στα εγκαίνια και έχουν τα δικά τους εθνικά περίπτερα, θα παρουσιαστούν παραγωγοί από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες.

Ανοίγοντας την έκθεση, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Γεωργίας Branislav Nedimović είπε εν συντομία ότι η Σερβία εξήγαγε φρούτα και λαχανικά για ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2021 και ότι θα συνεχίσει να ανοίγει νέες αγορές στο μέλλον.

«Μία από τις ευκαιρίες για αυτό είναι η πρωτοβουλία Open Balkans», επεσήμανε, αναφέρει η Beta.

Η έκθεση υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων της Σερβίας, τον Δήμο της Πόλης του Βελιγραδίου, δηλαδή τη Γραμματεία Γεωργίας του Βελιγραδίου και το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικής Οικονομίας της USAID.

Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και τους εκθέτες, ο Αντιδήμαρχος Βελιγραδίου, Goran Vesić, επεσήμανε ότι αυτή η έκθεση είναι κάτι περισσότερο από μια έκθεση και ότι δείχνει πώς γινόμαστε μια από κοινού αναπτυσσόμενη περιοχή.

Επεσήμανε ότι η ευρύτερη περιοχή του Βελιγραδίου, μετά την περιοχή της Βοϊβοντίνα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγροτική περιοχή της Σερβίας, με 250.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και αποτελεί έναν από τους πέντε πυλώνες ανάπτυξης της σερβικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Υπουργός Γεωργίας της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Boris Pašalić, είπε ότι περίπου 50 παραγωγοί γεωργικών προϊόντων από τη Δημοκρατία της Σέρπσκα ήταν παρόντες στην έκθεση και ότι ελπίζει ότι η τέταρτη χώρα που θα γίνει μέλος του Open Balkans θα ήταν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται γεωργικά μηχανήματα, συστήματα άρδευσης, χαλαζοπροστασία, οχήματα παράδοσης, προϊόντα εταιρειών που ασχολούνται με πρόσθετη βελτίωση και προστασία φυτών.

Παρουσιάστηκαν επίσης παραγωγοί σπόρων, φυτώρια, ενώ διατέθηκε ειδικός χώρος για εταιρείες του κλάδου τροφίμων.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος