Σερβία: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Air Serbia ελληνικών συμφερόντων – Καλά όλοι οι επιβάτες

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το βράδυ της Κυριακής οι 106 επιβάτες της πτήσης Βελιγράδι-Ντισελντορφ. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο ανήκει στην εταιρία Marathon Airlines με έδρα την Αθήνα αλλά πετούσε για λογαριασμό του σερβικού αερομεταφορέα Air Serbia, προσέκρουσε κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στους φωτεινούς σηματοδότες στο τέρμα της πίστας.

Στην άτρακτο του αεροπλάνου και στο αριστερό πίσω πτερύγιο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αναγκαστικής προσγείωσης. Το αεροπλάνο για 60 λεπτά της ώρας πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το Βελιγράδι για να καταναλώσει τα καύσιμα, όπως ορίζει η διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις.

Τελικά προσγειώθηκε κανονικά και όλοι οι επιβάτες το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Το αεροπλάνο φέρει μία μεγάλη τρύπα στην άτρακτο όπως και στο πτερύγιο.

Όπως αναφέρθηκε από την διεύθυνση του αεροδρομίου πρόκειται για λάθος του πιλότου ο οποίος εισήλθε σε άλλη πίστα απογείωσης που ήταν κοντύτερη απ’ αυτήν που του υπέδειξε ο πύργος ελέγχου.

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος