Σεργκέι Σόιγκου: Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα για να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία

Array

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία για να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Από στρατιωτική άποψη, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία για να επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Beta.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κύρια χρησιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας είναι να απαντήσουν ή να αποτρέψουν μια πυρηνική επίθεση.

«Η χρήση τους περιορίζεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι οποίες ορίζονται στις ρωσικές οδηγίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό», πρόσθεσε ο Σόιγκου, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία εξάλειψε πλήρως τα χημικά όπλα το 2017.

Μιλώντας για την υποβάθμιση της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, ο Shoju είπε:

«Η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη έχει γίνει χειρότερη από ό,τι στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου. Η στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας χαρακτηρίζεται από τις πιο επιθετικές αντιρωσικές προκαταλήψεις. Σημαντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ μεταφέρθηκαν στην ήπειρο από την Αμερική και ο αριθμός τους στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκε πολλές φορές. Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις στην ανατολική πλευρά του και αυτό ξεκίνησε πριν ακόμη ξεκινήσει η Ρωσία την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία».

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

ΠηγήΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος