Σεούλ: Η Β. Κορέα εκτόξευσε άλλον έναν βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμη βαλλιστικό πύραυλο προς τα ανατολικά της ύδατα την Πέμπτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμη βαλλιστικό πύραυλο προς τα ανατολικά της ύδατα την Πέμπτη, δήλωσαν αξιωματούχοι, πραγματοποιώντας τον τρίτο γύρο οπλικών δοκιμών αυτή την εβδομάδα, καθώς η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί απειλή.

Η τελευταία εκτόξευση έγινε επίσης λίγες ώρες προτού ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ μεταβεί στο Τόκιο για μια σύνοδο κορυφής με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα με στόχο την αποκατάσταση των δεσμών και την εδραίωση μιας τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση των βορειοκορεατικών απειλών.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η εκτόξευση έγινε το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν έδωσε αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πόσο μακριά πέταξε ο πύραυλος.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ήδη οργανώσει δύο εκτοξεύσεις αυτή την εβδομάδα εν μέσω των αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασκήσεων, τις οποίες η Βόρεια Κορέα θεωρεί ως πρόβα εισβολής. Τα γυμνάσια έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Οι δοκιμές όπλων της Βόρειας Κορέας αναμένονταν ευρέως καθώς ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την περασμένη εβδομάδα τον στρατό του να είναι έτοιμος να αποκρούσει αυτό που αποκάλεσε «φρενήρεις κινήσεις πολεμικής προετοιμασίας» από τους αντιπάλους της χώρας του.

Πέρυσι η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις περισσότερων από 70 πυραύλων, μεταξύ των οποίων και μερικών που φέρουν πυρηνικά και θα μπορούσαν να φτάσουν στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι πολλές από αυτές τις δοκιμές ήταν μια προειδοποίηση για προηγούμενες στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος