Σεισμός-Τουρκία: Γιατρός βλέπει «πτώματα παντού» σε γκρεμισμένο νοσοκομείο της Αλεξανδρέττας

Ομάδες διάσωσης και επιζώντες έψαχναν την Τρίτη μέσα στα ερείπια ενός νοσοκομείου στην Αλεξανδρέττα, αναζητώντας σημάδια ζωής μια ημέρα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Ομάδες διάσωσης και επιζώντες έψαχναν την Τρίτη μέσα στα ερείπια ενός νοσοκομείου στην Αλεξανδρέττα, αναζητώντας σημάδια ζωής μια ημέρα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη γειτονική Συρία.

Ανάμεσα στα συντρίμμια υπήρχαν ελάχιστα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το κτίριο ήταν μια πολυσύχναστη ιατρική εγκατάσταση λιγότερο από δύο ημέρες πριν.

Ένας από τους επιζώντες γιατρούς του νοσοκομείου, ο οποίος συστήθηκε μόνο ως Δρ. Ντεβέτσι, δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να δει την εικόνα στο χώρο εργασίας του.

«Είμαι συντετριμμένος. Βλέπω πτώματα μέσα, παντού. Αν και έχω συνηθίσει να βλέπω πτώματα λόγω της ειδικότητάς μου, είναι πολύ δύσκολο για μένα», είπε.

Μεγάλο μέρος της Αλεξανδρέττας, μιας πόλης-λιμάνι που βρίσκεται στη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, κείτονταν σε ερείπια μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 π.μ. της Δευτέρας. Περισσότερα από 1.200 κτίρια καταστράφηκαν μόνο στο Χατάι.

«Ένας γιατρός είπε ότι υπάρχουν περίπου 15 άνθρωποι εδώ, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών», δήλωσε ο οδηγός ταξί Κερίμ Σαχίν καθώς αναζητούσε έναν συνάδελφό του σε ένα τμήμα του νοσοκομείου.

«Προς το παρόν, είναι όλοι παγιδευμένοι μέσα. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει το κτίριο, μόνο ένα ντουλάπι στηρίζει τον τρίτο όροφο».

Ο Σαχίν δήλωσε ότι η κλίμακα των ζημιών σήμαινε ότι οι περαιτέρω προσπάθειες διάσωσης εξαρτώνται από τον εξοπλισμό εκσκαφών που θα έφτανε από τις κοντινές πόλεις.

Οι τουρκικές αρχές λένε ότι πάνω από 12.000 μέλη του προσωπικού έρευνας και διάσωσης εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, καθώς και άλλοι 9.000 στρατιώτες.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος