Σεισμός στην Τουρκία: Νέα δόνηση 5,6 Ρίχτερ – Τουλάχιστον ένας νεκρός και 100 τραυματίες

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα προκαλώντας την κατάρρευση κτιρίων και τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα, τρεις εβδομάδες αφότου ένας καταστροφικός σεισμός κατέστρεψε την περιοχή, προκαλώντας την κατάρρευση ορισμένων ήδη κατεστραμμένων κτιρίων και τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, δήλωσαν οι αρχές.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του σεισμού της Δευτέρας με επίκεντρο την πόλη Yesilyurt στην επαρχία Malatya, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Yunus Sezer, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της χώρας, AFAD. Πάνω από 24 κτίρια κατέρρευσαν.

Πατέρας και κόρη που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια ενός τετραώροφου κτιρίου στο Yesilyurt διασώθηκαν τραυματισμένοι. Είχαν μπει στο κατεστραμμένο κτίριο για να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους.

Ο επικεφαλής της AFAD προέτρεψε τους ανθρώπους να μην εισέρχονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, λέγοντας ότι οι ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζουν να αποτελούν κίνδυνο. Περισσότεροι από 10.000 μετασεισμοί έπληξαν την περιοχή από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εκτιμά ότι ο τεράστιος σεισμός προκάλεσε «άμεσες ζημιές» 34,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων — ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του ΑΕΠ της χώρας το 2021.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος