Σεισμός στην Τουρκία: Αναζητείται ένας Ιταλός – Προπονητής Μοντέλα: πολλοί παίκτες δεν έχουν πλέον σπίτι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

“Η Μονάδα Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών εντόπισε όλους τους Ιταλούς που βρίσκονταν στη ζώνη του σεισμού. Εκτός από έναν. Ψάχνουν ακόμα έναν συμπατριώτη μας, που βρίσκεται στην Τουρκία για λόγους εργασίας. Η Farnesina (Ιταλικό ΥπΕξ) δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί του μέχρι στιγμής”.

Με αυτό το tweet από το λογαριασμό του Ιταλού ΥπΕξ Αντόνιο Ταγιάνι επιβεβαιώνεται πως αναζητείται ένας Ιταλός ο οποίος βρισκόταν στην πληγείσα περιοχή.

Χθες το απόγευμα η Ιταλία προέβη στην αποστολή μιας πρώτης ομάδας διασωστών στην περιοχή, ενώ το Ιταλικό ΥπΕξ ανακοίνωσε μέσω tweet πως η επιχειρησιακή ομάδα διάσωσης θα αναχωρήσει επίσης σύντομα.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, ο Ιταλικός Τύπος μεταδίδει την μαρτυρία του Βιντσέντσο Μοντέλα, Ιταλού προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου Adana Demirspor, η οποία έχει έδρα περίπου 200 χλμ από το επίκεντρο του εγκέλαδου.
Σε σύντομη συνέντευξη στην Corriere della Sera, ο Μοντέλα δήλωσε πως “ίσως ναι, τα θαύματα υπάρχουν” αφού ο ίδιος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα του σεισμού, ενώ τους ποδοσφαιριστές ξύπνησαν “μέλη των οικογένειών τους που βρίσκονταν στο δρόμο. Έβρεχε καταρρακτωδώς στα Άδανα και ένα αποκαλυπτικό σενάριο απροσδιόριστων ακόμη διαστάσεων εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια τους”.

Ο Ιταλός προπονητής παραδέχτηκε πως μέχρι στιγμής δεν σκοπεύει να φύγει αν και φοβάται, όμως “η Τουρκία είναι μια υπέροχη χώρα, αν έφευγα τώρα θα ήταν σαν να το έβαζα στα πόδια”, ενώ τόνισε
πως η Adana Demispor “παρείχε διαμονή για τις οικογένειες των παικτών στην Αττάλεια, και οι παίκτες αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη με ειδική πτήση” αφού “πολλοί εξ αυτών δεν έχουν πλέον σπίτι”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος