Σεισμός στη Συρία: Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επισκέπτεται τη Δαμασκό

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι έφθασε σήμερα (27/2) στη Δαμασκό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Συρίας και αραβικών χωρών μετά τον σεισμό

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι έφθασε σήμερα (27/2) στη Δαμασκό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Συρίας και αραβικών χωρών μετά τον σεισμό που έπληξε τη Συρία και τη γειτονική Τουρκία.

Η επίσκεψη του Σούκρι εκφράζει «την αλληλεγγύη προς τη Συρία μπροστά στις επιπτώσεις του σεισμού», ανέφερε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, προσθέτοντας ότι ο Αιγύπτιος αξιωματούχος έγινε δεκτός στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού από τον ομόλογό του Φαϊζάλ αλ-Μοκτάντ.

Η επίσκεψη στη Συρία του Σούκρι, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσης την Τουρκία, «είναι μήνυμα αλληλεγγύης της Αιγύπτου προς τις δύο αυτές αδελφές χώρες ύστερα από τον σεισμό» της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι διπλωματικές σχέσεις του Καϊρού με τις δύο αυτές χώρες ήταν ψυχρές για μία δεκαετία.

Μετά τον σεισμό, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι τηλεφώνησε στον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Επρόκειτο για άνευ προηγουμένου συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος