Σεισμοί σε Τουρκία και Συρία: Πάνω από 25.000 οι νεκροί στις δύο χώρες – 48 συλλήψεις για λεηλασίες

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 22.327 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, επισκεπτόμενος το Ντιγιαρμπακίρ ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Ακόμα δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.

48 συλλήψεις για τις λεηλασίες στις σεισμόπληκτες επαρχίες

Τουλάχιστον 48 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες σε οκτώ επαρχίες πληγείσες από τον σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που άφησε πίσω του περισσότερους από 25.000 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το Anadolu.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος