Σε βαθύ μπλε το ρεστοράν Taste of Dadong στη Σαγκάη

Μεγάλοι καμπυλωτοί τοίχοι χωρίζουν τους φωτισμένους με μπλε χρώμα χώρους εστίασης στο ρεστοράν Taste of Dadong της Σαγκάης, το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο AD Architecture.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

Οι αρχιτέκτονες συνέλαβαν την ιδέα να δώσουν τη δυνατότητα μιας «συναισθηματικής», σαν όνειρο εμπειρίας εστίασης και το ρεστοράν είναι διαποτισμένο με βαθύ μπλε χρώμα που έρχεται από LED πάνελ στους τοίχους και κρυφό φωτισμό στο ταβάνι.

Από το πάτωμα του εστιατορίου ορθώνονται καμπυλωτά πολύ ψηλά χωρίσματα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται χώροι για να καθίσουν μικρές ομάδες πελατών, σε κάθε ένα στρογγυλό τραπέζι για φαγητό και δερμάτινες πολυθρόνες, όλα σε μπλε απόχρωση. Εναλλακτικά, οι συνδαιτημόνες μπορούν να καθίσουν σε ένα από τα σεπαρέ που έχουν δημιουργηθεί ένα γύρω, στην περιφέρεια του ρεστοράν.

Σε βαθύ μπλε το ρεστοράν Taste of Dadong στη Σαγκάη

Τμήματα του ταβανιού έχουν αντανακλαστικές επιφάνειες που δείχνουν παραμορφωμένα ανάποδα καθρεφτίσματα των συνδαιτημόνων και του προσωπικού που κινείται στον χώρο, ενισχύοντας την ονειρώδη αίσθηση. Τα γεύματα συνοδεύονται από ένα «ψυχεδελικό» σάουντρακ με τραγούδια, όπως το περιγράφουν οι αρχιτέκτονες.

Σε βαθύ μπλε το ρεστοράν Taste of Dadong στη Σαγκάη

Αντίθεση χρωματική δημιουργεί το χρώμα στο οποίο κολυμπά το μπαρ του ρεστοράν: το AD Architecture τοποθέτησε ράφια για τα ποτά από τα οποία αναδύεται μια φούξια-ροζ λάμψη. Ροζ φωτισμός έχει επίσης τοποθετηθεί πίσω από έναν άμορφο ψευδο-φωταγωγό πάνω από έναν από τους χώρους γεύματος, καθώς και σε μικρά τετράγωνα ανοίγματα στα σεπαρέ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο AD Architecture, με επικεφαλής τον Xie Peihe, έχει γραφεία στη Shenzhen και τη Shantou.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος