Σε ροζ σκάνδαλο εμπλέκεται ο Μπόρις Τζόνσον

Λονδίνο- Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία το πανάκριβο στούντιο της Νταουνινγκ Στριτ την ώρα που οι αποκαλύψεις για την εξωσυζυγική σχέση του Μπόρις Τζονσον μονοπωλούν την Βρετανική κοινή γνώμη.

Πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με έμφαση στο κοινωνικό στοιχείο καθώς από σήμερα μπορούν να συναντηθούν έως και 6 άτομα σε υπαίθριο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Σήμερα λοιπόν, όπως συνηθίζεται σε μέρες ορόσημα, ο Μπόρις Τζόνσον θα ηγηθεί της επίσημης συνέντευξη τύπου και μάλιστα στο ολοκαίνουριο στούντιο προδιαγραφών Λευκού Οίκου ,το οποίο στοίχισε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το κόστος προκάλεσε αντιδράσεις ειδικότερα από την αντιπολίτευση που το έκρινε μη αναγκαίο εν μέσω πανδημίας τη στιγμή που αυτό το ποσό θα μπορούσε να καλύψει τα σχολικά γεύματα 6000 παιδιών για ένα χρόνο.

Το στούντιο έχει σχεδιαστεί για τη νέα Γραμματέα Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού,  Αλέγκρα Στράτον, για ενημερώσεις δημοσιογράφων τύπου Λευκού Οίκου.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα δεχτεί ερωτήσεις για το πρώτο βήμα χαλάρωσης των κοινωνικών επαφών προτάσσοντας το νέο μήνυμα “Χέρια, Πρόσωπο, Απόσταση και Φρέσκος Αέρας”.

Ωστόσο αναμένεται να παρακάμψει οποιαδήποτε ερώτηση για την αποκάλυψη της πρώην συνεργάτιδας του Τζένιφερ Άρκιουρι στην κυριακάτικη εφημερίδα Μίρορ, ότι είχαν τέσσερα χρόνια δεσμό όταν ο ίδιος ήταν παντρεμένος, και μάλιστα βρέθηκαν στο σπίτι όπου ζούσε με την σύζυγο του. Η εφημερίδα δημοσίευσε και φωτογραφία της ίδιας στην τότε κουζίνα του κου Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει έρευνα από την Αρχή του Ευρύτερου Λονδίνου (GLA) – υπεύθυνη για το γραφείο του δημάρχου – για την φερόμενη αποτυχία του να δηλώσει τη σχέση του με την Αρκιούρι, η οποία ενδέχεται να ήταν παραβίαση των Αρχών της Δημόσιας Ζωής, που περιέχονται στον κώδικα συμπεριφοράς του Δημάρχου του Λονδίνου.

Στην Arcuri παραχωρήθηκε πρόσβαση σε εκδηλώσεις σε τρεις εμπορικές αποστολές υψηλού επιπέδου, παρόλο που οι επιχειρήσεις της δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τα ταξίδια.

Το Ανεξάρτητο Γραφείο Συμπεριφοράς της Αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι διέπραξε το ποινικό αδίκημα παραβίασης στη δημόσια διοίκηση, αλλά μπορεί να έχει παραβιάσει τις Αρχές του Nolan.

Ο Len Duvall, πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας GLA που διεξάγει την έρευνα, δήλωσε: “Η έρευνά μας θα εξετάσει εάν ο Μπόρις Τζόνσον διεξήχθη με τον τρόπο που αναμένεται από οποιονδήποτε σε αυτήν τη θέση.

“Είναι σημαντικό να λάβουμε αυτές τις απαντήσεις, επειδή οι Λονδρέζοι αξίζουν να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί τους.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος