Σε κρίση οι διπλωματικές σχέσεις Καναδά-Ινδίας

Ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ινδίας, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ότι η ινδική κυβέρνηση ενδεχομένως να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Χαρντίπ Σινγκ Νιτζάρ, ενός ηγέτη των Σιχ στη Βρετανική Κολομβία του Δυτικού Καναδά.

Ο Νιτζάρ, που είχε την καναδική υπηκοότητα, πυροβολήθηκε έξω από ένα ναό Σιχ στη Βρετανική Κολομβία στις 18 Ιουνίου και την περασμένη Δευτέρα ο κ. Τριντό ενώπιον του καναδικού κοινοβουλίου ανέφερε ότι υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που συνδέουν πράκτορες της ινδικής κυβέρνησης με τη δολοφονία του θρησκευτικού ηγέτη, ενώ στη συνέχεια οι καναδικές αρχές προχώρησαν στην απέλαση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της ινδικής πρεσβείας στην Οττάβα.

Προχωρώντας άμεσα σε αντίποινα, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την απέλαση ενός υψηλόβαθμου Καναδού διπλωμάτη και χαρακτήρισε ως «παράλογες» τις κατηγορίες του Τζάστιν Τριντό. Χθες Τετάρτη επανήλθε με σύσταση προς τους Ινδούς πολίτες που ζουν ή σκοπεύουν να επισκεφτούν τον Καναδά να «δείξουν τη μέγιστη προσοχή».

Πηγή: Reuters    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος