Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Στους 41 βαθμούς από χθες ο υδράργυρος

Λευκωσία/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες από χτες Δευτέρα 28/06.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, νωρίς το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Παρόμοιες θερμοκρασίες σημειώθηκαν και χτες όπου σε πολλές περιοχές της Κύπρου ο υδράργυρος έφτασε τους 42 και 43 βαθμούς Κελσίου κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ και κατά τις νυχτερινές ώρες, η θερμοκρασία κυμαίνεται από 25-30 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος