Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ηνωμένο Βασίλειo

Σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”, το Ηνωμενο Βασίλειο , δηλώνει, ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι από σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός της τρίτης δόσης όλων των ενηλίκων από 18 ετών και άνω για την αντιμετώπιση της νέας παραλλαγής ενώ το επίπεδο συναγερμού σε σχέση με τον κορωνοιο σκαρφάλωσε από το 3 στο 4, καταγράφοντας 65% αύξηση των κρουσμάτων Όμικρον.

Ο στόχος είναι να γίνουν 1 εκατομμύριο αναμνηστικές δόσεις, την ημέρα δήλωσε ο πρωθυπουργός ως μέρος της «εθνικής αποστολής» προκειμένου η χώρα να νικήσει το «παλιρροιακο κύμα» για το οποίο οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφήνοντας ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο ενός πλάνου Δέλτα, για το νέο έτος, εάν οι περιπτώσεις από το Όμικρον ξεφύγουν από τον έλεγχο τους.

Ήδη δέκα άτομα, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Αγγλία, με τον υπουργό Υγείας,  να επιβεβαιώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγράφει κανένας θάνατος στην Αγγλία από την νέα παραλλαγή

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες το νοσηλευτικό προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης απομακρύνεται από τα κανονικά του καθήκοντα ακυρώνοντας ραντεβού και επικεντρώνοντας στα επείγοντα περιστατικά.

Ο στρατός θα είναι έξι ποδός ενισχύοντας το έργο των κινητών μονάδων εμβολιασμού και κλινικών ώστε να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα ενώ χιλιάδες επιπλέον εθελοντές έχουν ήδη εκπαιδευτεί για τον ίδιο σκοπό.

Χθες το Ηνωμένο Βασίλειο, κατέγραψε επιπλέον 1.239 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, η υψηλότερη ημερήσια αύξηση και σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο Σάββατο. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της παραλλαγής σε 3.137 .

Η κρίσιμη κατάσταση που βιώνει ξανά η χώρα με την κυβέρνηση να επαναφέρει τους περιορισμούς αυτή την φορά βρίσκει την κοινή γνώμη απέναντι από τον πρωθυπουργό. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο, της Sunday Mirror, «Μας περνάει για χαζούς ξανά» που δείχνει την φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ, μαζί με δύο συνεργάτες του , ο ένας να φορά ένα σκουφάκι του άγιου Βασίλη και ο άλλος να έχει μια χριστουγεννιάτικη κορδέλα στο λαιμό και να κάνει ερωτήσεις μέσω βίντεο με αφορμή ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ που πραγματοποιήθηκε στην πρωθυπουργική οικία στις 15 Δεκεμβρίου 2020 ενισχύουν τις φωνές για να παραιτηθεί εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων σε ποσοστό 57% εν μέσω μιας σειρας σκανδάλων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, του Opinium, για την εφημερίδα Observer.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος