Σε καραντίνα επί 14 μήνες Τούρκος με κορονοϊό – Έχει βγει θετικός 78 φορές από το 2020

Ο Τούρκος Muzaffer Kayasan κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη περίοδο μόλυνσης από οποιονδήποτε άλλο ασθενή με COVID-19. Ο 56χρονος έχει βγει θετικός 78 φορές από το 2020 και ζητά βοήθεια για την κατάστασή του, η οποία τον έχει περιορίσει στο σπίτι και στα νοσοκομεία για συνολικά 14 μήνες.

Ο Kayasan, ασθενής με λευχαιμία, διαγνώστηκε για πρώτη φορά με COVID-19 τον Νοέμβριο του 2020 και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από μια σύντομη περίοδο θεραπείας. Επέστρεψε στο σπίτι του στην περιοχή Sarıyer της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας την πλήρη ανάρρωση σε απομόνωση. Όμως ήταν μόνο η αρχή του εγκλεισμού του.

Η αυτοαπομόνωση τερματίστηκε μετά από δύο εβδομάδες, περίοδος που πρόσφατα μειώθηκε για τους ασθενείς με κορονοϊό, εάν το τεστ είναι αρνητικό. Αλλά προς απογοήτευσή του και οι 78 εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι ο Kayasan ήταν ακόμα θετικός στην COVID-19. Πέρασε εννέα μήνες στο νοσοκομείο και άλλους πέντε μήνες στο σπίτι σε απομόνωση.

Ο άνδρας απηύθυνε έκκληση στις αρχές να βρουν μια λύση για την περίπτωσή του, καθώς περνά τις μέρες μόνος του στο σπίτι όπου μπορεί να βλέπει τα παιδιά και τα εγγόνια του μόνο από ένα παράθυρο.

Οι γιατροί του υποστηρίζουν ότι εξακολουθεί να είναι θετικός λόγω του αδύναμου ανοσοποιητικού του συστήματος που έχει προκαλέσει η λευχαιμία. Είπε ότι επιβίωνε με φάρμακα που του είχαν συνταγογραφηθεί για να διατηρεί το ανοσοποιητικό του σύστημα ενισχυμένο. «Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», παραπονέθηκε.

Η σύζυγός του βγήκε αρνητική, όπως και ο γιος του, ο οποίος περνούσε χρόνο μαζί του. «Ακόμη και μια γάτα που περνάει από το παράθυρο μπορεί να με μολύνει», αστειεύτηκε ο ίδιος. «Εξακολουθώ να έχω “υπολείμματα” της COVID-19 στο σώμα μου. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μου δόθηκε για τα θετικά τεστ», πρόσθεσε.

Ο Kayasan λέει ότι η COVID-19 τερμάτισε την κοινωνική του ζωή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να αγγίξω τους αγαπημένους μου. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ καν να εμβολιαστώ λόγω της κατάστασής μου», τόνισε.

Πηγή: dailysabah.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος