Δυο χρόνια φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον Εκρέμ Ιμάμογλου

Array

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση άνω των δύο ετών και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατά το διάστημα αυτό, για «προσβολή αξιωματούχων», έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Ο Ιμάμογλου θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του σε φυλάκιση δύο ετών, επτά μηνών και 15 ημερών, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Κεμάλ Πολάτ. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, θα παραμείνει δήμαρχος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, ο υπεύθυνος υπουργός Σοϊλού μπορεί να τον καθαιρέσει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της έφεσης. Βέβαια κάτι τέτοιο θα σπρώξει κόσμο στην αντιπολίτευση όπως έγινε και με τις δεύτερες δημοτικές εκλογές που ο Ιμάμογλου βγήκε με μεγάλη διαφορά. Επίσης αυτό μπορεί να τον οδηγήσει να προταθεί ως υποψήφιος αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσουν τα μέλη της συμμαχίας της Αντιπολίτευσης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που βρισκόταν στο Βερολίνο για επίσκεψη, μόλις έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να επιστρέψει με ειδική πτήση στην Κωνσταντινούπολη κι έστειλε μήνυμα ότι η εντολή για την τιμωρία του Ιμάμογλου προήλθε απευθείας από το «Παλάτι» .
Ο Ιμάμογλου, από την πλευρά του είπε ότι «ο αγώνας αρχίζει τώρα».
Πηγές: ΕΡΤ/Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος