Σε εξέλιξη το ταξίδι τριών πλούσιων επιχειρηματιών κι ενός αστροναύτη προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένας πύραυλος της SpaceX που μεταφέρει τρεις πλούσιους επιχειρηματίες και έναν πρώην αστροναύτη της NASA απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα την Παρασκευής, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το διαστημόπλοιο, το οποίο διαχωρίστηκε από τον πύραυλο αφού έφτασε σε τροχιά, θα περάσει όλη την Παρασκευή κάνοντας αργούς ελιγμούς προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου είναι προγραμματισμένο να προσδεθεί το Σάββατο.

Το ταξίδι έγινε με τη μεσολάβηση της startup Axiom Space, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, η οποία επιδιώκει να κάνει κράτησεις για βόλτες με πύραυλο, να παρέχει όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και να συντονίζει πτήσεις προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα.

Σε αυτήν την αποστολή, που ονομάζεται AX-1, συμμετέχουν ο Michael Lopez-Alegría, ένας πρώην αστροναύτης της NASA που έγινε υπάλληλος της Axiom και κυβερνά την αποστολή, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Eytan Stibbe, ο Καναδός επενδυτής Mark Pathy και ο μεγιστάνας των ακινήτων Larry Connor με έδρα το Οχάιο. Πληρώνουν 55 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για τη βόλτα με τον πύραυλο και τη διαμονή, συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων. Τα εισιτήριά τους περιλαμβάνουν πρόσβαση σε όλους εκτός από το ρωσικό τμήμα του διαστημικού σταθμού – θα χρειαστούν άδεια από τους τρεις κοσμοναύτες που βρίσκονται μέσα.

Σε εξέλιξη το ταξίδι τριών πλούσιων επιχειρηματιών κι ενός αστροναύτη προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
(AP Photo/John Raoux)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιώτες πληρώνουν για να επισκεπτούν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς η Ρωσία έχει πουλήσει θέσεις στο διαστημόπλοιό της Soyuz σε διάφορους πλούσιους τα τελευταία χρόνια. Μόλις το περασμένο φθινόπωρο, ένα ρωσικό κινηματογραφικό συνεργείο πέταξε, ακολουθούμενο από έναν Ιάπωνα μεγιστάνα της μόδας και τη βοηθό του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η NASA μπαίνει τελικά στη δράση, μετά από χρόνια που εξέφραζε αντίθεση για επισκέπτες στον Διαστημικό Σταθμό. Το συγκεκριμένο ταξίδι θα διαρκέσει δέκα μέρες.

Η Axiom στοχεύει το επόμενο έτος να κάνει πραγματικότητα τη δεύτερη ιδιωτική πτήση της στον Διαστημικό Σταθμό.

Πηγές: CNN, Associated Press

Σχετικό Άρθρο: Η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή ετοιμάζεται για την ώρα της εκτόξευσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος