Σε εξέλιξη η σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία (video)

Οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του NATO συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ανατολικοευρωπαϊκής πτέρυγας της συμμαχίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η έκτακτη σύνοδος, θα επικεντρωθεί ακόμη στα πιο άμεσα μέτρα της συμμαχίας. Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, διευκρίνισε ότι στην Ευρώπη σταθμεύουν σήμερα περίπου 100.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι 40.000 υπό τη διοίκηση της συμμαχίας, ενώ έχουν επίσης αναπτυχθεί περισσότερες αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.

Στην εναρκτήρια τοποθέτηση του ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε επίσης ότι, δεν θα αφήσουμε πλέον κανένα περιθώριο παρερμηνείας από πλευράς Ρωσίας για την πρόθεσή μας να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους μας. Το ΝΑΤΟ έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι αυτή η κρίση δεν θα κλιμακωθεί πέραν της Ουκρανίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε αύξηση της δύναμης στην ανατολική πτέρυγα.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αμέσως μετά τόνισε την εκτίμηση των ΗΠΑ στην συμμαχία και στη συνεργασία με την εταιρική σχέση που υφίσταται και επισήμανε τη σπουδαιότητα της άμεσης λήψης αποφάσεων που στέλνει μήνυμα ενότητας των μελών του ΝΑΤΟ στον κόσμο και στήριξης του στην Ουκρανία.

Η σημερινή  μας παρουσία εδώ στέλνει  μήνυμα ότι  καταδικάζουμε απερίφραστα την αδικαιολόγητη και απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Η Ουκρανία, είπε ο κ. Όστιν, είναι μία κυρίαρχη δημοκρατία με εκλεγμένη κυβέρνηση την οποία σεβόμαστε και επίσης αναγνωρίζουμε στους Ουκρανούς, το δικαίωμα αλλά  και την ικανότητα τους να αμυνθούν. Συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε είπε ο κ. Όστιν και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ  στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του άρθρου 5, υποσχόμενος ότι χώρα θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος