Σε απεργειακό κλοιό παραμένει η Βρετανία – Λιμενεργάτες και δικηγόροι διεκδικούν αυξήσεις (video)

Array

Σε απεργιακό κλοιό παραμένει η Βρετανία, όπου σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, αλλά και οι δικηγόροι που διεκδικούν αυξήσεις λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Ζητούν αυξήσεις μισθών. Η Ευδοξία Λυμπέρη μεταδίδει τις τελευταίες εξελίξεις στις απεργειακές κινητοποιήσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χίλιοι εννιακόσιοι εργαζόμενοι απεργούν στο μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι της χώρας από χθες, Κυριακή προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων. Το συνδικάτο Unite, στο λιμάνι «Φίλιξστοου» διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

«Η απεργία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει εμπόριο αξίας 700.000.000 λιρών όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση των Times», ανέφερε στο ρεπορτάζ της από το Λονδίνο η Ευδοξία Λυμπέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος του πληθωρισμού που έχει φτάσει το 10,1% και αρνήθηκαν προσφορά της εταιρείας για αύξηση 7% και εφάπαξ αποζημίωση 500 λιρών.

Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποί τους «η εταιρεία που διαχειρίζεται το Φίλιξστοου, στην ανατολική Αγγλία, είχε κέρδη 61 εκατ. λιρών το 2020 ενώ η μητρική εταιρεία μοίρασε 99 εκατ. λίρες στους μετόχους της αντί να πληρώνει έναν αξιοπρεπή μισθό».

Τη σκυτάλη στις απεργειακές κινητοποιήσεις παίρνουν στην Αγγλία από τις 5 Σεπτεμβρίου και οι δικηγόροι σχετικά με διεκδικήσεις για αυξήσεις στην κρατική χρηματοδότηση.

Οι δικηγόροι στην Αγγλία και την Ουαλία κάνουν εναλλασσόμενες ενέργειες εδώ και μήνες, αρνούμενοι να αναλάβουν νέες υποθέσεις ή να αναλάβουν υποθέσεις συναδέλφων που είναι υπερφορτωμένοι, σύμφωνα με το Reuters.

Σε απεργία βρίσκονται εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ αναμένεται στον αγώνα των εργασιακών διεκδικήσεων να μπουν τις επόμενες ημέρες και οι δάσκαλοι.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε νέο υψηλό 40 ετών αγγίζοντας το 10,1% καθώς συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Μ. Βρετανία – Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος