Σαουδική Αραβία: Κάνουν μπότοξ και οι καμήλες

Οι κριτές του AFPS, χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία, για να μάθουν αν κάποιος ομορφαίνει τις καμήλες με μπότοξ.

Περισσότερες από 40 καμήλες, αποχώρησαν από τον διαγωνισμό ομορφιάς στη Σαουδική Αραβία, λόγω ενέσεων Botox και άλλων καλλυντικών.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ King Abdulaziz Kamel και το πρώτο βραβείο είναι 66 εκατομμύρια δολάρια.

Τα βασικά χαρακτηριστικά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι τα μακριά, χαμηλωμένα χείλη, η μεγάλη μύτη και η όμορφη καμπούρα.

Οι κριτές χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία, για να προσδιορίσουν εάν έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες αισθητικές παρεμβάσεις, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Οι καμήλες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό οδηγούνται αρχικά στην αίθουσα όπου οι ειδικοί τις εξετάζουν, αναφέρεται.

Στη συνέχεια, το κεφάλι, ο λαιμός και ο κορμός τους σαρώνονται με μηχανήματα ακτινών Χ και τρισδιάστατων υπερήχων και τα δείγματα που λαμβάνονται αναλύονται γενετικά και εφαρμόζονται άλλες εξετάσεις.

Είκοσι επτά καμήλες στην επιλογή αποκλείστηκαν λόγω σύσφιξης δέρματος και 16 λόγω μπότοξ, αναφέρει το SPA.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού ομορφιάς Kamel Club δήλωσαν ότι θέλουν να σταθούν εμπόδιο στις εξαπατήσεις, επομένως θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις για τους απατεώνες.

Προσθέτουν ότι το Botox εγχέεται στο στόμα, τη μύτη, τα σαγόνια και άλλα μέρη του σώματος της καμήλας προκειμένου να χαλαρώσουν οι μύες τους.

Ενέσεις κολλαγόνου χρησιμοποιούνται για τη μεγέθυνση των χειλιών και της μύτης και χορηγούνται ορμόνες για να κάνουν τους μύες τους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Το KingAbdulaziz Camel Festival, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Περίπου 33.000 ιδιοκτήτες καμήλας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τη Γαλλία συμμετέχουν στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και διαρκεί 40 ημέρες, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται 1.000 χιλιόμετρα από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να έχει περίπου 100.000 τουρίστες κάθε μέρα.

Επιμέλεια: Λίλιαν Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος