Σαουδική Αραβία: Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς επειδή… έκαναν μπότοξ!

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέκλεισαν τις περισσότερες καμήλες από ποτέ σε σχετικό διαγωνισμό ομορφιάς επειδή αποδείχθηκε ότι είχαν υποστεί μπότοξ και άλλες επεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 40 καμήλες τέθηκαν εκτός διαγωνισμού, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θέλησαν να τις… ομορφύνουν με τεχνητά μέσα, προκειμένου να κερδίσουν το έπαθλο των 66 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το δημοφιλές Φεστιβάλ Καμήλων του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, προσκαλεί κάθε χρόνο τους κτηνοτρόφους των πιο όμορφων καμηλών να διαγωνιστούν γι αυτό το μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Απαγορεύονται όμως αυστηρά οι ενέσεις μπότοξ, το λίφτινγκ προσώπου και άλλες αλλαγές για να κάνουν τις καμήλες πιο ελκυστικές. Η επιτροπή αποφασίζει τον νικητή με βάση το σχήμα του κεφαλιού, του λαιμού, των καμπούρων και της στάσης των καμήλων.

Οι κριτές στο φεστιβάλ, που διαρκεί ένα μήνα, στην έρημο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, χρησιμοποιούν «εξειδικευμένη και προηγμένη» τεχνολογία για τον εντοπισμό οποιασδήποτε παρέμβασης.

Φέτος λοιπόν οι Αρχές ανακάλυψαν ότι τουλάχιστον 40 κτηνοτρόφοι είχαν τεντώσει τα χείλη και τις μύτες των καμηλών, χρησιμοποίησαν ορμόνες για να τονώσουν τους μυς τους, ενώ έκαναν ένεση στα κεφάλια και τα χείλη τους με μπότοξ για να γίνουν ομορφότερες.

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος