Ιταλία – Σαλέρνο: Πατέρας μαχαίρωσε κόρη και τη σύντροφό της επειδή δεν ενέκρινε την ομοφυλοφιλία τους

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Παραλίγο τραγωδία στο Σαλέρνο της Νοτίου Ιταλίας, όταν στις 6 Αυγούστου άνδρας μαχαίρωσε την κόρη του και την σχέση της εφόσον δεν ενέκρινε την ομοφυλοφιλία τους.

Η κόρη Ιμακολάτα, 23, από την αρχή του coming out της πριν από μερικά χρόνια, εισέπραξε τη διαφωνία των γονέων της. Αντίθετα, η οικογένεια της σχέσης της Φραντζέσκα, 39, από την Καλαβρία, έδειξε υποστηρικτική.  

Τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως όταν τα δύο κορίτσια βρέθηκαν στο Σαλέρνο για να ξεκινήσουν μια δουλειά σε ένα κατάστημα, ο πατέρας της Ιμακολάτα κάλεσε την Φραντζέσκα σε ένα μπαρ για να πιούνε κάτι. Αυτό, ενώ την τελευταία περίοδο – σύμφωνα με την Ιμακολάτα – ο πατέρας συνέχιζε να απορεί για την σεξουαλικότητα της κόρης του («δεν σε αηδιάζει να φιλάς γυναίκες;» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιμακολάτα στην Corriere della Sera) ενώ λίγο πριν πάνε στο μπαρ ο άνδρας φαίνεται να είπε «θέλω να κάνω 30 χρόνια φυλακή», κάτι που ανησύχησε την κόρη του.

Κατόπιν της επιστροφής του στο σπίτι, η Φραντζέσκα και η Ιμακολάτα αγκαλιάστηκαν, και ο πατέρας πήρε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει την Φραντζέσκα, ενώ φαίνεται να τους είπε «καλύτερα να κάνω τριάντα χρόνια φυλακή, θέλετε να πεθάνετε μαζί;».
Προσπαθώντας να προστατεύσει τη σχέση της, η Ιμακολάτα δέχτηκε και αυτή μαχαιριές, οι οποίες τελικά ήταν επιφανειακές και για τις δύο. Σύμφωνα με την κόρη, η μητέρα της ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης και δεν εμπόδισε τον πατέρα, αντίθετα προσπάθησε να μπλοκάρει τα κορίτσια ενώ έτρεχαν να σωθούν.

Τα δύο κορίτσια κατάφεραν να φτάσουν σε Αστυνομικό Τμήμα, όπου ένας αστυνομικός τις βοήθησε να διαφύγουν. Ο ίδιος τα συμβούλεψε να καταθέσουν μήνυση εφόσον φτάσουν στην Περιφέρεια της Καλαβρίας, όπου διαμένει η Φραντζέσκα.

Το περιστατικό βγήκε στην επιφάνεια τις τελευταίες ώρες, χάρη στον Francesco Emilio Borrelli, Περιφερειακό Σύμβουλο της Καμπανίας ο οποίος στηρίζει το ζευγάρι υποστηρίζοντας πως “το 2022 είναι παράλογο να διακινδυνεύει κανείς τη ζωή του, ενδοοικογενειακά, για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό”.

Χάρη στον Περιφερειακό Σύμβουλο, τα κορίτσια βρίσκονται σε ασφαλή περιοχή. Όμως η δήλωση της Ιμακολάτα δίνει το στίγμα και την κλίμακα ενός κοινωνικού προβλήματος μη αποδοχής των ομοφυλόφιλων στον Ιταλικό Νότο: “Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, μερικές φορές είναι αδύνατο να πούμε την αλήθεια ή να πιαστούμε χέρι χέρι αν είμαστε του ίδιου φύλου. Έχω πολλούς φίλους, γκέι και λεσβίες, που εξακολουθούν να κρύβονται επειδή φοβούνται. Αντίθετα, θα έπρεπε να υπάρχει το θάρρος για να αλλάξουν τα πράγματα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος