Σαγκάη: Στους 48 αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορονοϊό – Διάμεση ηλικία των θυμάτων τα 88 έτη

Οι αρχές της Σαγκάης ανακοίνωσαν 12 θανάτους εξαιτίας με την COVID-19 χθες 22η Απριλίου, από 11 μία ήμερα νωρίτερα, ενώ οι κάτοικοι εμφανίζονται ολοένα και πιο αποθαρρυμένοι εν μέσω σκληρού lockdown και αυστηρής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Η πόλη, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έξαρση του κορονοϊού έως τώρα στην Κίνα, κατέγραψε χθες 20.634 ασυμπτωματικά περιστατικά, από 15.698 μία ημέρα νωρίτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με συμπτώματα ανήλθε στα 2.736 χθες από 1.931 προχθές 21η Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών οι οποίοι κατέληξαν ήταν τα 88 έτη, σύμφωνα με τις αρχές της Σανγκάης. Όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστοι.

«Μια στρατηγική που χρειάζεται άμεση εφαρμογή είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού με ενισχυτική δόση στους ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες και να δούμε εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμβόλια mRNA», δήλωσε η Τζάγια Ντάντας, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν της Αυστραλίας, η οποία παρακολουθεί την έξαρση στη Σανγκάη.

Η Κίνα δεν διαθέτει ακόμα δικά της εμβόλια mRNA και έχει επιλέξει να μην εισάγει αυτά που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες από το κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ειδικοί σε θέματα υγείας στην πόλη Τζιλίν, στη βορειοανατολική Κίνα, εκεί όπου εντοπίζεται μια ακόμα έξαρση του κορονοϊού, δήλωσαν ότι τα κινεζικά εμβόλια είναι έως τώρα αποτελεσματικά αν και παραμένει απρόβλεπτη η εμφάνιση νέων στελεχών COVID-19. Όπως ανέφεραν «τα στοιχεία είναι αρκετά ισχυρά για να υποδηλώσουν τη δημόσια σημασία της στρατηγικής για πλήρη και ενισχυτικό εμβολιασμό, ειδικά για τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος