Το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate» που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «δραματικό και επιζήμιο για την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στο Politico.
Ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι ανησυχεί πολύ για τις κατηγορίες της βελγικής αστυνομίας για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά εναντίον νυν και πρώην μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
“Πρέπει πρώτα να πάρουμε μαθήματα από αυτό και να καταλήξουμε σε μια δέσμη μέτρων για να αποφύγουμε τέτοια πράγματα, για να αποτρέψουμε τη διαφθορά στο μέλλον” σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Politico.
Eπιπροσθέτως, επισήμανε ότι το σκάνδαλο «καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για εμάς να επικεντρωθούμε στις οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις που επηρεάζουν τις ζωές των ευρωπαίων πολιτών αυτή τη στιγμή».
Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος