Σ. Μισέλ στη Le Soir: Mια ήττα για την Ουκρανία σημαίνει μια πιο εύθραυστη Ευρώπη

Η ήττα της Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι επιλογή τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μιλώντας στην βελγική εφημερίδα Le Soir

Η ήττα της Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι επιλογή τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μιλώντας στην βελγική εφημερίδα Le Soir και επισημαίνοντας ότι «μια ήττα για την Ουκρανία σημαίνει μια πιο εύθραυστη Ευρώπη, έναν λιγότερο ασφαλή και λιγότερο σταθερό κόσμο. Αυτό που διακυβεύεται είναι το διεθνές δίκαιο. Τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν με τη βία».  

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ εστιάζει στην  στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία και υπογραμμίζει ότι «οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να είναι αποφασιστικές στρατιωτικά και άρα πολιτικά».

«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία για άλλη μια φορά ανακοινώνει ότι έχουν κινητοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία πιθανώς προετοιμάζει νέες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία! Όχι για να εισβάλει στη Ρωσία: να αποκρούσει την επιθετικότητα, να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, να υπερασπιστεί τα διεθνή σύνορα της Ουκρανίας» αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

Επίσης, κάνει λόγο για την πρόταση που έγινε από τη G20 στο Μπαλί από τον Ουκρανό Πρόεδρο, η οποία όπως αναφέρει, είναι μια πρωτοβουλία για την ειρήνη, που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και που πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης, όταν οι Ουκρανοί αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια πολιτική διαδικασία.

«Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να κάτσουν αμέσως γύρω από ένα τραπέζι: είναι οι Ρώσοι να πάνε σπίτι τους. Εάν οι Ρώσοι επιστρέψουν στα σπίτια τους, είμαι πεπεισμένος ότι, μέσα σε ένα λεπτό, οι Ουκρανοί και η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμοι να καθίσουν για να διαπραγματευτούν» επισημαίνει.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος