Σ. Αραβία: Απορρίπτει τα περί μεροληπτικής στάσης υπέρ της Ρωσίας στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+

Array

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ορισμένων Αμερικανών αξιωματούχων που θεώρησαν μεροληπτική υπέρ της Ρωσίας την απόφαση της ομάδας «OPEC +» να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση θα ήθελε να εκφράσει, την πλήρη απόρριψη αυτών των δηλώσεων, οι οποίες δεν βασίζεται σε γεγονότα, και στηρίζεται κυρίως σε προσπάθεια απεικόνισης της απόφασης του “ΟΠΕΚ +“.

Τονίζει επίσης ότι η απόφαση για τη μείωση της παραγωγής του πετρελαίου ήταν ομόφωνη.

Στην δήλωση του το υπουργείο Εξωτερικών αφού αναφέρεται στην επιδίωξη της Σ. Αραβίας να διατηρήσει ισχυρές φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες υπογραμμίζει πως δεν αποδέχεται υπαγορεύσεις και απορρίπτει οποιεσδήποτε ενέργειες ή προσπάθειες που στοχεύουν στην αλλαγή των υψηλών στόχων για τους οποίους εργάζεται καθώς και για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας από τις διακυμάνσεις της αγοράς πετρελαίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του οργανισμού «OPEC +», του οποίου ηγείται και περιλαμβάνει τη Ρωσία και άλλες χώρες, να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό δίκτυο «CNN».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος